30 juni 2016

Occa Mobilskal

Välkommen Torsdag!
 
Två dagar kvar till semester! Känns riktigt gött! Känner mig rätt redo för lite ledighet.
 
Jag inleder min semester med en helg tillsammans med min lilla Mamma. Hoppar på tåget imorgon efter jobbet och tänker spendera ett par sköna dagar till nere i Karlskrona.
 
Tänker ha en sådan där Mor- och Dotterhelg som är så otroligt mysigt och som upplevs allt för sällan.
 
Igår landade mitt nya mobilskal  hemma i brevlådan. Mitt förra gick sönder. Sprack i sidorna. Kanske typiskt plastskal, vad vet jag...
 
Den här gången lade jag tassarna på ett i skinn.
Ett svart av märket OCCA.
 

Jag som är svag för svart och guld gillar det här skarpt!
 


Det finns även i brun nyans och hittas här.
 

 
Nu blir det en stor kopp kaffe och kanske en lite chokladbit......bara för att det är torsdag! :)
 
Önskar er alla en riktigt fin dag!
 
 


28 juni 2016

På tu man hand

Under tiden som flickorna tankade tid tillsammans med sin Mormor smet vi ut på stan. Dagen före Midsommarafton hålls det årligen en Lövmarknad i Karlskronas stadskärna. Torget och gatorna intill invarderas då med tusen miljoner marknadsstånd. Så känns det iallafall.
 
Här säljs allt ifrån gediget hantverk till leksaker och mat. Allt i en härlig mix! En perfekt dag för mig som är utflyttad och på besök i hemstaden. Man träffar på en massa härliga vänner "från förr".
 

Spanar läget på Nivå
 

 
Här har jag spenderat flera unga år och visst kunde jag känna att mycket av det man gjorde här då sitter på något märkligt sätt fortfarande kvar i väggarna!
Kunde riktigt se läppstiftsmärkena kvar på glasen, klackarna som fastnat mellan kullerstenarna utanför och alla skratt och hemligheter som utbytts inne på damtoaletten. :)
 
En härlig nostalgitrip 15-20 år tillbaka i tiden!
 
 
 


Midsommar i Karlskrona

Hej!
 
Årets Midsommar har passerat och med oss hem i bagaget bär vi många fina minnen!
 
Har ni haft det fint?
 
Vi har spenderat Midsommar hos fina vänner i Karlskrona. Familjen bor på en stor gård i äkta Astrid Lindgren anda. Det känns som att kliva rakt in i en av hennes sagor när man kommer dit!
 
Fantastiskt fint! Långt inne i djupaste urskogen känns det som. Låångt ifrån alla tunnelbanor och annan stress som storstadslivet innebär.
 
Vi skojade om att vi nästa gång vi åker dit ska ha med oss ett tunnelbane T och sätta upp någonstans på gården så att dem inte glömmer oss 08:or här uppe :)

 
Efter att ha suttit i bilen hela dagen kändes det skönt med ett bad i en av deras egna insjöar som ligger alldeles nedanför mangårdsbyggnaden.
Om jag badade? Om "doppa fötterna" räknas som bad......så ja! Haha!
Finns nog ingen värre badkruka än mig till barnens besvikelse. Det blev iallafall ett riktigt bad under de dagar som vi var där.
 
 
Här kan man sitta! Exakt hur länge som helst!
 
 
Älskar att få komma ut på landet ett par dagar såhär! Ett klart break från vardagen och det inrutade liv man annars har! Att det sedan är hem till en väldigt kär vän från förr är ju såklart en extra guldkant! Vi hörs inte speciellt ofta under året, men när vi väl ses och hörs så känns det som att tiden har stått stilla och vi kan bubbla om precis vad som helst! Plockar upp trådarna direkt! Precis som det ska vara. :)


Lilla V med en av familjens hästar Kiara.
 


Skön kvällsritt
 


Kransar in making!
 


Julia
 

 
Vilma
 
Vi tackat familjen Grahn Åkesson för fantastiska dagar hos er och en perfekt start på sommaren!
 
 

20 juni 2016

Gröna Lund

Hej!
 
Hoppas att ni har haft en skön helg! Vilket väder! Regnet stod som spö i backen från fredag kväll och fram till söndag morgon!
Vi hade planerat Gröna Lund i lördags men gav ganska snabbt upp dem planerna. Det fick bli en söndag där istället. Så igår bar det av mot Grönan och Djurgården!
 
Min Lillebror och barnens kusiner från Karlskrona är här och hälsar på denna veckan! Ingen är lyckligare än jag över att få ha dem nära. För oss är det ingen självklarhet. Tvärtom så känns det väldigt lyxigt dem få gånger per år som vi är tillsammans!
En hel vecka får vi njuta av att ha dem hos oss. Sedan bär det av ner mot Karlskrona även för oss på Onsdag där vi ska fira midsommaren i år.
 
 
 
Ett överladdat Kepsgäng på väg mot båten som tog oss mellan Vaxholm och Strömkajen i Stockholm. Barnen i mitt liv samlade på en o samma bild! Lycklig i hjärtat!
 
 
Melvin, Vilma och Liam vinkar hej då till Vaxholm för ett par timmars stadsliv.
 
 
Älskar utseendet på Åkkupongerna. Precis som förr i tiden! Det fanns påfyllningskort också som man fick scanna men det här är ju världsklass! Länge lever Pappersbiljetten! En viss känsla i dem tycker jag! :)
 
 
Wohoo! Lilla Fritt Fall! Denna fick tjejerna upp mig i! Jag som inte alls diggar karuseller alls. Jag är nog den mest trista att gå på tivoli med. Mår illa av allt för mycket snurr, tappar på snudd andan när det går för fort, får panik när jag inte har kontroll och kissar i byxan när det blir för hög höjd......
Med andra ord var det här en stor grej för mig och jag skrek nog högst av alla trots att jag höll äldsta dottern i handen under hela turen.
 
Mina älskade flickor! Så stolt över er!
 
 
Hua!
 
 
 
Tur för mig att han älskar mig trots mina galenskap och att jag är så feg när det kommer till karuseller, spindlar och höga höjder! ;)
 
 
Inget tivoli utan popcorn....toppade med sisådär ett kilo smör.....Mums! :)
 
 
Vilma och Liam med Långa Tanten
 

Efter 6 timmar tackar vi nu
Gröna Lund för den här gången!
 
Hem och göra en rejäl lördags middag och sen blir det massa soffmys!
 
 
 
 


15 juni 2016

Woodstockholm Mosebacke

Hej! :)
 
Vill tipsa om ett mysigt litet fik, Woodstockholm som ligger på Mosebacke Torg.
T jobbar alldeles i närheten så jag slog mig ner här i väntan på att han skulle sluta för dagen.
 
 
Älskar Söder och alla mysiga "krypin" det finns överallt. Lite udda ställen som inte alls följer någon mall på hur det ska se ut. Personliga som sjutton och de känns så välkomnande!


Bara att sitta och ta en kopp kaffe på ett park fik mitt på soliga Söder gör att livet känns med ens lite extra lyxigt! Mitt tips till er som befinner på i närheten, sväng förbi på en kopp! :)
 

 
En kopp rykande varmt kaffe........DET är svårslaget!
 
Nu ska jag bege mig hemåt och förbereda inför min bror och hans söners besök.
Dem befinner sig nu någonstans mellan Karlskrona och Stockholm. Ihh! Som jag har längtat!
Vi har massa roligt vi ska hitta på allihopa den kommande veckan innan vi själva styr Gamla Bettan mot familj och vänner i Karlskrona för Midsommarfirande!
 
Önskar er alla en fin kväll!
 
 


9 juni 2016

Skolavslutningstider

Hej!
 
Äntligen nalkas det skolavslutning! Lilla V har redan haft sin sommarfest med dagis och ska till kyrkan idag för att avnjuta sin sista avslutning som dagisbarn.
J har avslutning med sin klass imorgon. För henne väntar nya utmaningar i åk 3 till hösten!
Jag kommer inte vara med på avslutningsdagen i år då jag hade en dag hemma tillsammans med dem i tisdags i och med att dagis var stängt. Vi körde avslutningsfika då istället.
 
Och vilket ställe i Vaxholm lämpar sig lite bättre än andra en sådan dag om inte Vaxholms Hembygdscafé!
Så vi gasade ner till denna otroligt vackra sekelskiftesvilla där det stod uppdukat ett fantastiskt kakbord!
 

Man blir nästan lite mättad av att bara se allt! För att inte tala om hur lång tid det tar innan var och en har bestämt sig för vad man vill ha.
 

 
Vi tog lite olika och så delade vi på allt sen.
 
 
 Jag fullkomligt älskar denna atmosfären! Man kan riktigt känna historiens vingslag!
 
 
Kladdkaka är ett självklart val för oss!
Allas vår favorit!
 
 
Smörbullen slank också ner fint! :)
 
 
Vilket ställe! Här slog vi ihjäl ca 1,5 timme vilket är ganska lång tid att sitta och fika på när flickorna är med.
Tur att det finns lite för dem att se och lite yta för dem att springa på utanför.
 
 
Här kan man njuta av all båttrafik som går förbi utanför.
Det är allt ifrån små motorbåtar till träekor och vaxholmsbåtar.
 
 
Välkommen SOMMARLOV!
 
 


7 juni 2016

Middag med Vänner

Hej!
 
Hoppas ni alla har haft en fin helg och att veckan börjat på bästa sätt!
 
Jag och flickorna har varit hemma idag då Vilmas dagis har haft stängt. Njutit av solen och fikat världens bästa och lyxigaste gofika på Hembygdscafeet här i Vaxholm.
 
I lördags kom fina vänner på besök. Vi hade en sådan där riktigt bra tjejkväll med mat, vin och förstås en massa härliga diskussioner som hör en tjejmiddag till! Högt och lågt! Älskar det!
 

Fick med mig en riktigt fin bukett med ängsblommor under promenaden tidigare på dagen.
Skulle lätt kunnat ha en sådan här bukett som brudbukett. Jag tycker det är så vackert!
 


Rose´ = Sommar!
 
 
Vi hade sådan tur med vädret! Sol till långt inpå kvällen! Senare satt vi fortfarande ute med då åkte däremot filtarna fram!
 
 
Äntligen fick jag inviga mitt stora fina fat från My Tivoli! Älskar det marockanska mönstret!
 

 
Sandra, Åsa, Lisa och Erika.
Hälften Dalarövänner och hälften Vaxholmsvänner.
 
Kärlek!





3 juni 2016

Picknick Lunch på Norrmalm

Picknick lunch i solen med kollegorna! En skön stund i solen. Haffade en baguette på Sandys och slog oss ner på en grön plätt i närheten av Norra Bantorget.
En av fördelarna med att jobba mitt i Stor Stockholm är närheten till allt. Det finns en miljon olika valmöjligheter och ställen att gå till. Stockholm är så grönt! Parker och lummiga områden överallt och så närheten till vattnet. Oavsett vart man befinner sig så har man båda delarna inom några minuters gångavstånd! :)
 
 
Yvonne, JOsefin, Malin, Anna och Theodora.


Jag skulle kunna äta wraps varje dag tror jag. Iallafall nästan varje dag. Smörgåsar i alla dess former! 
 
 
Fina Anna
 
Välkomnar Sommarens picknickar STORT!
 


2 juni 2016

Ready for Takeoff

Hej!
 
Allt väl med er? Sommaren står för dörren och det är fullt upp med alla avslutningar åt olika håll. och kanster. Allt ifrån skola och dagis till fotboll och ridning. Lilla V hade sin sommarfest igår. Det rockades fett till Bada nakna ( såklart) och åts grillade hamburgare i den ljumma försommarkvällen. Nu lämnar hon snart dagisgården och släntrar över till Skolan vägg i vägg. :)
 
Liten håller på att ta ett steg in i den stora skolvärlden. Kan knappt fatta att jag snart har två skolbarn! Hänger inte alls med!
 
 
Vilda Vilma i egen designad keps. Den är precis lika färgglad som hennes personlighet är! Här är tjejen som oftast skiner ikapp med solen! Dålig skärpa..jag vet....bilden är inzoomad för att undvika att kompisarna brevid ska komma med. V vill inte alltid att man ska visa henne på bild. Hon ställer gärna upp på att bli fotad, men är också noga med att säga när det är ok att visa bilden och inte. Jag är så glad över att hon har en medvetenhet! Jag fick snällt gå igenom de bilder som jag lagt upp på henne och ta bort en del av dem som hon inte ville skulle visas. Likadant gäller såklart för Julia. Hon däremot är inte lika noga som Vilma. Jag frågar alltid flickorna om det är ok att lägga ut just den bilden jag tänkt publisera.
 
 
Älskar att man kan gå barbent! Lite sol på dessa spirorna tack!

 
Häromdagen fick jag en "bara sådär" present på bussen på vägen hem. Jag tror nog att just dem här "bara sådär" presenterna är bland det bästa som finns. Hade haft en lagom småjobbig dag och möts av det här! Han den där med stort H, han kan han! Så fint och så uppskattat!
Att bara få möta honom vid bussen är stort nog! :)
Just denna boken har jag velat ha länge. Härliga recept, inspiration på platser att besöka samt en härlig mix av flådiga bilder och massa bra tips. Sådant man behöver boosta livet med ibland. Sofi Fahrman är ju en fena på att resa till världens alla platser, avnjuta god mat och gott att dricka samt att hitta dem där gömda pärlorna! Hon kan få vilket litet hak som helst att skina som en nyslipad diamant! :)
 
 
Majoriteten av de recept som finns i boken är ganska enkla att svänga ihop. Inte allt för mycket ingredienser. Sen finns det såklart mer avancerade rätter också.
 
Perfekt Gå bort present istället för en blomma. :)
 
Här får man Mat, resor, Mode och annan härlig inspiration på en och samma gång. Som en Gott och Blandat påse! Den gläntar på dörren till platser man lätt kan drömma sig bort till. Utan några som helst problem!
 
Så dagens tips blir att se till att fånga ett eget exemplar!